Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuw tv-programma voor Viola Holt bij RNN7

Shownieuws

Viola Holt presenteert vanaf donderdag het programma Nieuws uit Holland voor tv-zender RNN7. Zij presenteert de show om beurten met Edvard Niessing.

Viola Holt presenteert vanaf donderdag het programma Nieuws uit Holland voor de Rotterdamse commerciële tv-zender RNN7. De presentatrice wil naar eigen zeggen serieus genomen worden als televisievrouw en vindt dat een nieuwsprogramma presenteren goed bij haar past. Viola presenteert de show om beurten met Edvard Niessing, oud-nieuwslezer van RTL.

De aanbiedingen die Viola de laatste jaren heeft gekregen van de landelijke tv-zenders gaven haar weinig voldoening. "Na een succesvolle serie Klasgenoten, die ik van Koos Postema mocht overnemen, heb ik weinig goede aanbiedingen gehad", legt zij uit. "Mijn real-life soap op Talpa met Bonnie st. Claire was erg leuk om te maken, maar gaf weinig journalistieke voldoening. RNN7 neemt mij serieus en wil me de kans geven te doen waar ik goed in ben."

De 57-jarige Holt maakte in 1968 haar debuut op de Nederlandse televisie als omroepster bij de AVRO. Eind jaren tachtig werd zij de presentatrice van De 5 Uur Show op RTL 4. In 1998 viel het doek voor het middagprogramma. Een jaar later keerde zij terug op tv met een nieuwe versie van het programma Klasgenoten. In 2000 besloot Holt voor vijf jaar te emigreren naar Mexico waar zij samen met haar echtgenoot een restaurant had.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen