Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rachel strijdt met Hazesfans

Shownieuws

Rachel Hazes verbiedt Hazes-fans om zonder toestemming liedjes en teksten van haar overleden man te gebruiken. Het gaat om de fansite AndréHazesFan.nl.

Rachel Hazes rekent af met Hazesfans die op hun website zonder toestemming liedjes en teksten van haar overleden man gebruikten. Ze vindt het belangrijk om de nalatenschap van haar man te beschermen en deinst niet terug voor juridische maatregelen. "Ik vergelijk het met een bakker", legt de weduwe dinsdag in RTL Boulevard uit. "Als hij komt te overlijden moet zijn vrouw ook door, ze gaat geen brood gratis weggeven."

De weduwe van de volkszanger beschuldigde de fansite AndréHazesFan.nl ervan beeld- en geluidsmateriaal van Hazes onrechtmatig te hebben gebruikt. De makers van de site hebben daarop hun conclusies getrokken en hebben de webpagina uit de lucht gehaald.

Rachel noemt de fans van Hazes, die ook een concert organiseren op 29 juni in de Powerzone in Amsterdam, geen echte fans. "Als je de vrouw van je idool steevast 'Raggel' blijft noemen terwijl ik Rachel heet, ben je in mijn ogen geen fan van mijn man."

Joop van den Ende mag van Rachel wel gebruik maken van het repertoire van de overleden zanger. Hij is van plan om een musical te maken over het leven van de volkszanger Hazes.

André Hazes overleed in september 2004 op 53-jarige leeftijd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen