Kies je favoriete radiostation

Dossiers

J.K. Rowling klaagt eBay aan

Shownieuws

J.K. Rowling, de auteur van 'Harry Potter', klaagt eBay aan. Op de Indiase versie van van de veilingsite werden illegale kopieën van de boeken aangeboden.

J.K. Rowling, de auteur van de boekenreeks 'Harry Potter', klaagt de veilingsite eBay aan. Op de Indiase versie van de website werden volgens Rowling illegale kopieën van haar boeken aangeboden. Een rechter in India heeft de site inmiddels opgedragen om de betreffende aanbiedingen te verwijderen. Dat meldt de Britse krant The Times. . Rowling is niet de eerste die eBay aanklaagt voor het overtreden van de auteursrechten. Momenteel lopen er meerdere zaken tegen de website, van onder meer kleding- en juwelenmerken. In eerdere reacties stelde de veilingsite niet verantwoordelijk te zijn voor de geplaatste aanbiedingen.

De rechtszaak staat in mei op de planning. Tot die tijd is het gerechtelijke bevel van kracht en mogen de illegale kopieën niet op de site worden aangeboden.

Het zevende en laatste deel in de boekenreeks rond tovenaarsleerling Harry Potter, 'Harry Potter and the deathly hallows', verschijnt op 21 juli. In het najaar komt de Nederlandstalige versie van het boek uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen