Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Maureen du Toit lacht met gehandicapten

Shownieuws

Maureen du Toit moet lachen om de kandidaten van 'Liefde op het tweede gezicht'. De presentatrice had veel lol met de gehandicapte vrijgezellen.

Maureen du Toit moet lachen om de kandidaten van 'Liefde op het tweede gezicht'. De presentatrice van het datingprogramma voor lichamelijk gehandicapten had veel lol met de vrijgezellen. "Ze hebben zo'n gevoel voor humor", vertelt ze. "Dat verbaasde me echt."

Wie 'Liefde op het tweede gezicht', waarvan de eerste aflevering dinsdag op SBS 6 te zien is, een show noemt, wordt al snel door Du Toit gecorrigeerd. "Het is geen show, maar een datingprogramma", zegt ze stellig.

De 32-jarige presentatrice is inmiddels gewend aan kritische vragen en minachtende blikken. "Het verbaast me echt dat de show zoveel kritiek krijgt, terwijl er nog geen enkele aflevering te zien is geweest", zegt ze. "De serie is gemaakt door de producent van 'Vinger aan de pols'. Dat bedrijf is ontzettend integer."

In het programma worden acht vrijgezellen met een zichtbare handicap aan de kijker voorgesteld. Geïnteresseerden kunnen zich bij SBS 6 aanmelden, waarop afspraakjes worden gemaakt. Dat mensen de serie afdoen als 'aapjes kijken', begrijpt Du Toit wel. "Maar televisie is sowieso uitgevonden om naar andere mensen te kijken."

Dat juist Du Toit voor het programma werd gevraagd, verbaasde niemand bij de commerciële zender. "Iedereen vond het goed dat ze mij hadden gekozen", vertelt ze. "Bij SBS kom ik blijkbaar als betrouwbaar en integer over."

Bij de selectie is geselecteerd op een 'dikke huid', zoals Du Toit het omschrijft. "We achten niet iedereen in staat om mee te doen", zegt ze. "Ze moeten wel stevig in hun schoenen staan." De drie kandidaten die het kleinste aantal brieven ontvangen, moeten het programma voortijdig vaarwel zeggen. "We motiveren ze daarna wel om tenminste met iemand op een date te gaan", vertelt ze.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen