Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moeder Anna Nicole voorkomt begrafenis

Shownieuws

Het lichaam van Anna Nicole Smith kan nog niet worden begraven op de Bahama's. De moeder van de blondine mag een eerder rechterlijk besluit aanvechten.

(Novum/AP) - Het lichaam van Anna Nicole Smith kan nog niet worden begraven op de Bahama's. De moeder van de onlangs overleden blondine mag een eerdere uitspraak aanvechten, heeft de rechter besloten.

Virgie Arthur, die jarenlang geen contact had met haar dochter, is al geruime tijd verwikkeld in een rechtszaak met Howard K. Stern, de partner van Smith. Arthur wil haar dochter ter aarde laten bestellen in haar geboortestaat Texas. Stern is van mening dat Smith naast haar zoon moet komen te liggen, die in september op de Bahama's overleed. Daar is hij begraven.

Vrijdag besloot de rechter de beslissing over te laten aan de advocaat van de babydochter van Smith. Deze besloot in het voordeel van Stern. Volgens Arthur is zij de enige persoon die deze keuze kan maken. "Deze moeder heeft het recht om haar kind te begraven", zei haar advocaat tijdens de rechtszitting.

Door het uitstel wordt de zorg om de staat van het stoffelijk overschot alleen maar groter. Medische experts hebben meermalen gezegd dat een begrafenis niet lang op zich mag laten wachten. Het lichaam van de vroegere Playmate zou in hoog tempo ontbinden. Binnenkort zou het niet meer toonbaar zijn.

Arthur is momenteel eveneens verwikkeld in een rechtszaak over de voogdij over de vijf maanden oude Dannielynn. In de rechtszaal staat zij tegenover de ex van Smith, Larry Birkhead, die beweert dat hij het meisje heeft verwekt. In het geboortecertificaat is Stern vermeld als vader.

De rechter, die zich maandag over de zaak boog, heeft nog geen beslissing genomen. Daardoor mag Dannielynn voorlopig bij Stern blijven. Een volgende zitting staat gepland voor midden maart.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen