Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jovink & the Voederbietels stoppen ermee

Shownieuws

Jovink & the Voederbietels houden er mee op. De Achterhoekse rockformatie maakt de huidige tournee nog af, maar geeft in oktober zijn laatste concert.

Jovink & the Voederbietels houden er mee op. De Achterhoekse rockformatie maakt de huidige tournee nog af, maar stopt daarna. In oktober geeft de band zijn laatste concert in Laren in Gelderland. Dit optreden was eigenlijk gepland om het vijftienjarig jubileum van de formatie te vieren.

De Jovinks stoppen met optreden omdat ze er 'na vijftien jaar onafgebroken vol gas toeren, gecombineerd met werken door de week, niet frisser op worden'. Dat verklaren de bandleden in een persbericht. Vooral bassist en oprichter Gijs Jolink, de zoon van Normaal-zanger Bennie, vindt het combineren van de band en zijn andere bezigheden zwaar. "Het bezorgt hem steeds meer lichamelijke klachten van dusdanige aard dat het hem niet onverstandig lijkt maatregelen te nemen."

Mede-oprichter Hendrik-Jan Lovink heeft te kennen gegeven niet met de band door te willen gaan als de 36-jarige Jolink ermee stopt. En daarom is besloten Jovink & the Voederbietels op te doeken. "We hebben mooie dingen meegemaakt, mooie dingen gemaakt en mooie dingen bereikt. Maar er is meer in het leven dan deze band, alhoewel we nu nog niet weten wat precies."

De bandleden gaan in ieder geval door met de jaarlijkse organisatie van de Zwarte Cross, een meerdaags motorsportfestival dat jaarlijks tienduizenden Achterhoekse jongeren trekt. Op dit festival blijft de band waarschijnlijk wel optreden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen