Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Victoria Koblenko houdt politici aan voornemens

Shownieuws

Victoria Koblenko wil politici herinneren aan hun goede voornemens op het gebied van ontwikkelingshulp. Zij bezet woensdag de bruidssuite van Hotel de Wereld.

Victoria Koblenko houdt politici aan voornemens

Victoria Koblenko wil Nederlandse politici herinneren aan hun goede voornemens op het gebied van ontwikkelingshulp. De actrice bezet woensdag de bruidssuite van het vermaarde Hotel de Wereld in Wageningen. Met de symbolische actie hoopt zij de makers van het nieuwe regeerakkoord te overtuigen van het belang van de millenniumdoelen van de Verenigde Naties.

De 26-jarige actrice is lid van de zogenoemde Derde Kamer, een schaduwparlement dat zich ten doel stelt de wereldwijde armoede aan de kaak te stellen. Tijdens de verkiezingscampagne in november sprak de roodharige idealist met zeven lijsttrekkers over hun visie op ontwikkelingssamenwerking. Alle partijen verklaarden toen veel waarde te hechten aan ontwikkelingswerk.

De millenniumdoelen werden in 2000 opgesteld door de Verenigde Naties. In het document zijn een aantal doelstellingen opgenomen, die in 2015 moeten zijn bereikt. Het uitbannen van honger en armoede en het tegengaan van kindersterfte maken hiervan deel uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen