Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hugh Grant is niet bang voor vergane glorie

Shownieuws

Hugh Grant is niet bang een uitgerangeerde ster te worden. Hij kijkt zelfs uit naar het einde van zijn carrière. "Het lijkt me fijn als er geen druk meer is."

Hugh Grant is niet bang om een uitgerangeerde ster te worden. De Britse acteur, wiens film 'Music & lyrics' vrijdag in Nederland in première ging, kijkt zelfs wel een beetje uit naar het einde van zijn carrière. "Zoals mijn personage in de film zegt, haalt het de druk van de ketel", zegt hij tegen Novum Nieuws. "Je hebt iets goed gedaan. En je bent dan misschien niet meer wat je was, maar dat er geen druk meer op je ligt, lijkt me heerlijk."

In 'Music & lyrics' speelt de 46-jarige Grant de rol van Alex Fletcher. Alex is een uitgerangeerde popster uit de jaren tachtig, een 'has-been' die kans maakt op hernieuwde roem als een populair popzangeresje hem vraagt een nummer voor haar te schrijven. Bij het schrijven krijgt Alex hulp van Sophie Fischer, het meisje dat zijn planten water geeft, die wordt gespeeld door Drew Barrymore.

Grant denkt ook dat het leven van een has-been tegenwoordig helemaal niet meer saai hoeft te zijn. "In Engeland heb je in ieder geval een heel leuk leven als uitgerangeerde ster. Je kunt meedoen aan al die realityshows. Je kunt dansen met sterren, schaatsen met sterren, de jungle in met sterren", lacht hij. "Ik ben van plan daar allemaal aan mee te doen."

De kans dat sterren te lang doorgaan met hun carrière ligt volgens de acteur zeker op de loer. "Ik denk dat het moeilijk is om te weten wanneer je het beste kunt stoppen. Het beste is natuurlijk om er op het hoogtepunt uit te stappen. Maar dat hebben alleen hele coole mensen gedaan, zoals Audrey Hepburn."

Voorlopig denkt de acteur in ieder geval nog niet aan stoppen. "Maar ik word inmiddels misschien wel wat oud voor komedies", grapt hij. Andere genres liggen hem echter minder goed. "Ik heb wel andere dingen geprobeerd, zoals de thriller 'Extreme measures' en onlangs speelde ik nog een schurk in 'American dreamz'. Maar op de een of andere manier worden die films nooit een commercieel succes."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen