Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Voorstelling 'Grease' geannuleerd na ongeluk

Shownieuws

De musical 'Grease' gaat dinsdag niet door. De show is afgelast nadat acteurs Jim Bakkum en Bettina Holwerda zondag gewond raakten tijdens de voorstelling.

De voor dinsdag geplande voorstelling van de musical 'Grease' in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam gaat niet door. De show is afgelast naar aanleiding van het ongeluk zondagavond in de schouwburg in Almere. Daarbij belandde de auto waarmee de hoofdrolspelers Jim Bakkum en Bettina Holwerda in de show opkomen in de orkestbak. Jim liep daarbij een zware hersenschudding op en Bettina brak haar pols.

Het is nog niet duidelijk of de musical na dinsdag wordt hervat, zegt producent Albert Verlinde maandag. "Het wel of niet doorgaan van de voorstellingen is momenteel niet belangrijk. Het gaat nu veel meer om het welzijn van alle betrokkenen", verklaart hij. "We willen eerst met alle mensen spreken en van hen weten hoe nu verder. Zodra we meer weten, maken we dat uiteraard wereldkundig."

De betrokkenen zijn hevig ontdaan, vertelt Verlinde. "Dit is allereerst een trauma voor Jim en Bettina, maar ook voor de gehele cast, het orkest, crew en ook het publiek in Almere. Ook bij ons overheerst momenteel de emotie, mede omdat we weten dat het zoveel erger had kunnen aflopen. Door een andere opstelling in de orkestbak in Almere zijn de muzikanten gelukkig buiten schot gebleven."

De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht. Het bedrijf van Verlinde en zijn partner Roel Vente, V&V Entertainment, heeft voor de zekerheid besloten geen gebruik meer te maken van de bewuste elektronische auto op het podium.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen