Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zwarte prinses in Disney-sprookje

Shownieuws

Er was eens een bedrijf dat Walt Disney heette en een nieuw sprookje aan het maken was. Het sprookje heeft voor het eerst een zwarte prinses in de hoofdrol.

(Novum/AP) - Er was eens een bedrijf dat Walt Disney heette en een nieuw sprookje aan het maken was. Het sprookje heet 'The frog princess' en heeft voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf een zwarte prinses in de hoofdrol. Disney maakte de plannen voor de animatie donderdag bekend.

De film wordt een ouderwets getekende film, geen computeranimatie. De muziek komt van Randy Newman, die eerder al de muziek voor 'Toy story' en 'Cars' maakte. Het sprookje wordt geregisseerd door John Musker en Ron Clements, die ook verantwoordelijk waren voor 'De kleine zeemeermin' en 'Alladin'. De film is gebaseerd op een Duits sprookje, dat ook in de verzameling van de gebroeders Grimm zat.

De donkere prinses, die Maddy heet, zal binnenkort naast Sneeuwwitje en Doornroosje ook in de Disney-pretparken te zien zijn. De film wordt in 2009 verwacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen