Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Linda en Gordon zijn niet bang voor concurrentie

Shownieuws

Linda de Mol en Gordon maken zich geen zorgen over de 'zangoorlog' die volgende week zou losbreken. Ze presenteren vanaf zondag 'Just the two of us' bij Tien.

Linda en Gordon zijn niet bang voor concurrentie

Linda de Mol en Gordon maken zich geen zorgen over de 'zangoorlog' die volgende week dreigt los te barsten in televisieland. Het presentatiekoppel van het Tien-programma 'Just the two of us' ziet geen concurrent in de SBS-show 'So you wannabe a popstar'. In beide programma's worden bekende Nederlanders zonder professionele zangervaring omgetoverd tot popsterren. Bij Tien vormen ze een koppel met een bekende zanger of zangeres, bij SBS 6 staan de sterren alleen op het podium.

De Mol wordt een beetje gek van 'de rare concurrentiestrijd waarin we worden gedwongen'. "Waar is iedereen nou mee bezig?", vraagt ze zich af. "We zijn al een jaar bezig met dit programma. Ik heb er vreselijk veel zin in en ik heb helemaal geen zin om de lol te laten bederven door mensen die vergelijken." Kijkcijfers zijn volgens de blondine niet zaligmakend. "Wij gaan gewoon een leuk programma maken en zij ook." Gordon is het volledig met haar eens. "Wij zijn ook op maandag te zien en zij op vrijdag, dus dat is sowieso al een wereld van verschil", voegt hij aan haar woorden toe.

De presentatoren houden zich dus niet bezig met de concurrentie, maar kijken vooral erg naar de show uit. "We hebben er ongelooflijk veel zin in. Ik kan echt niet wachten", zegt de 38-jarige Gordon. "Ik vind het heerlijk om echt weer live een heel groot programma te doen. Ik denk dat mensen het leuk vinden dat er weer echte gezelligheid op de televisie komt."

Gordon en Linda vinden het ook prettig om 'eindelijk' eens samen een programma te presenteren. "We kennen elkaar al heel erg lang", vertelt de 42-jarige Linda. "Ik ken Gordon al uit de tijd dat hij meedeed aan het Songfestival, toen hij als zanger nog niet was doorgebroken. En het is eigenlijk best gek dat we nog helemaal niets samen hebben gedaan, ondanks dat we voor dezelfde omroep werken."

Ze denken elkaar goed aan te vullen. "Ik denk dat Gordon heel veel humor in het programma kan brengen", vertelt Linda. "En het scheelt natuurlijk ook dat hij zelf zanger is en heel goed hoort wat er misging en soms misschien het harde jury-oordeel kan verklaren." Gordon denkt dat hij nog wel wat van de professionaliteit van zijn ervaren presentatiecollega kan leren, maar hij ziet voor zichzelf ook een belangrijke rol weggelegd. "Ik ben gewoon een speelse hond die de vrije hand moet hebben. En Linda is er dan voor het serieuze werk", verklaart hij.

De eerste aflevering van 'Just the two of us' is zondag te zien bij Tien en wordt vervolgens elke maandagavond uitgezonden. 'So you wannabe a popstar' is volgende week vrijdag voor het eerst op tv bij SBS 6.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen