Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gelderse pianist helpt Norah Jones uit brand

Shownieuws

De Gelderse pianist Henk Han Heuvelink heeft de Amerikaanse artieste Norah Jones geholpen. Hij leende zijn bijzondere Wurlitzerpiano aan haar uit.

Gelderse pianist helpt Norah Jones uit brand

De Gelderse pianist Henk Han Heuvelink heeft de Amerikaanse artieste Norah Jones de helpende hand gereikt. De toetsenist werd woensdagnacht door technici van de jazzzangeres uit bed gebeld met de vraag of hij zijn Wurlitzerpiano aan haar wilde uitlenen.

Heuvelink, die pianospeelt in de band van zangeres Marike Jager, reed het instrument 's ochtends naar Amsterdam, waar Jones donderdag een concert gaf in De Rode Hoed. "Degene die de piano verzorgde voor Jones was ontevreden over het geluid van de beschikbare instrumenten", vertelt Heuvelink. "Hij wilde voor haar de beste piano van Nederland."

De Wurlitzer van de toetsenist is uniek vanwege de speciale versterker. "Vrijwel alle instrumenten in Nederland maken gebruik van een transistorversterker", legt hij uit. "Ik heb een prototype met een buizenversterker. Dat geeft werkelijk een superieur geluid."

Bij het concert kon de muzikant wegens andere verplichtingen niet aanwezig zijn. Wel mocht hij de soundcheck bijwonen. "En ik heb ervoor gezorgd dat ze een cd van Marike Jager kreeg", vertelt Heuvelink. "Dus wie weet staan we in het voorprogramma van Norah Jones als ze weer eens naar Nederland komt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen