Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mogelijk vervolg voor 'Forrest Gump'

Shownieuws

De film 'Forrest Gump' krijgt mogelijk een vervolg. Dat onthult een anonieme, maar 'zeer betrouwbare', bron aan de Amerikaanse filmsite Cinema Blend.

Mogelijk vervolg voor 'Forrest Gump'

De film 'Forrest Gump' krijgt mogelijk een vervolg. Plannen daarvoor zijn in de maak. Dat onthult een anonieme, maar 'zeer betrouwbare', bron aan de Amerikaanse filmsite Cinema Blend. Momenteel zouden onderhandelingen gaande zijn met acteur Tom Hanks, die de sullige hoofdpersoon speelde in het origineel uit 1994.

Filmmaatschappij Paramount zou al in 2001 opdracht hebben gegeven voor het schrijven van een script voor een vervolg. Het scenario is gebaseerd op de roman 'Gump & co' van auteur Winston Groom, die ook het boek 'Forrest Gump' schreef waarop de eerste film is geïnspireerd.

Door onenigheid met Groom zou het project daarna in de koelkast zijn verdwenen. De schrijver zou ontevreden zijn geweest over het salaris dat hij kreeg voor de eerste film. Inmiddels zouden deze obstakels uit de weg zijn geruimd. Of Hanks door een andere acteur wordt vervangen als hij niet in de film wil spelen, is nog onbekend. Ook staat niet vast of regisseur Robert Zemeckis opnieuw de regie op zich neemt.

'Forrest Gump' sleepte zes Oscars in de wacht, waaronder die voor beste film, beste regisseur en beste hoofdrolspeler. De film draait om de geestelijk achtergestelde Gump, die argeloos in belangrijke historische gebeurtenissen verzeild raakt. Zo vecht hij in Vietnam, schudt hij de hand van Richard Nixon en ontmoet hij John Lennon.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen