Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Spielberg verfilmt Kuifje

Shownieuws

Dreamworks, de filmstudio van Steven Spielberg, gaat een van de stripboeken over Kuifje verfilmen. Dat maakte Studios Hergé donderdag bekend.

Spielberg verfilmt Kuifje

(Novum/AP) - Dreamworks, de filmstudio van Steven Spielberg, gaat een van de stripboeken over Kuifje verfilmen. Dat maakte Studios Hergé, die de bekende stripreeks beheert, donderdag bekend. De film moet binnen twee jaar in de bioscoop te zien zijn.

Het hoofd van de stripstudio, Nick Rodwell, onthulde dat de filmmaatschappij met de preproductie bezig is. "Als deel één aanslaat, gaan we verder", zei hij. Welk deel als eerste wordt verfilmd, is vooralsnog onduidelijk. Wie de regisseur wordt, is ook nog niet bekend.

Plannen voor een verfilming van de avonturen van de Belgische stripheld worden al 25 jaar besproken. Net voor de dood in 1983 van de geestelijke vader van Kuifje, Georges Rémi, alias Hergé, zou een eerste plan geopperd zijn. Financiële en productietechnische obstakels zouden toen een verfilming hebben verhinderd.

De eerste strip over de jonge speurneus Kuifje en zijn hond Bobbie, in het Frans Tintin en Milou genaamd, verscheen in 1929. 'Kuifje in het land van de Sovjets' werd gevolgd door vele andere bekende albums, waaronder 'De blauwe lotus' en 'Raket naar de maan'. In de stripreeks zijn ook bekende karakters als kapitein Haddock en Jansen & Janssen van de partij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen