Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Na zes nominaties eindelijk Oscar voor Scorsese

Shownieuws

Martin Scorsese, die zondag een Oscar kreeg voor de regie van 'The departed', heeft lang op het beeldje moeten wachten. Hij was al vijf keer eerder genomineerd.

(Novum/AP) - Martin Scorsese heeft er lang op moeten wachten, maar eindelijk heeft hij zijn Oscar. De 64-jarige regisseur, die zondag een Academy Award won als beste regisseur voor 'The departed', was vijf keer eerder genomineerd in dezelfde categorie. Maar keer op keer zag hij zag het gouden beeldje aan zijn neus voorbijgaan.

De filmmaker maakte eerder kans op de titel van beste regisseur voor zijn films 'Raging bull' (1981), 'The last temptation of Christ' (1988), 'Goodfellas'(1991), 'Gangs of New York' (2003) en 'The aviator' (2005).

Bij het in het ontvangst nemen van de Oscar vroeg Scorsese zondag of er voor de zekerheid nog een keer in de envelop kon worden gekeken of hij echt gewonnen had. Eerder zei hij niet echt te zitten met zijn vele niet-verzilverde nominaties. "Natuurlijk is het teleurstellend", verklaarde hij afgelopen herfst nog bij de première van 'The departed'. "Maar je maakt geen films om een Oscar te winnen."

'The departed', een remake van de Chinese film 'Infernal affairs', won zondag ook de Oscar voor beste film. Deze prijs gaat naar de producenten van de film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen