Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Popfotograaf Van Rossen (57) overleden

Shownieuws

De Nederlandse popfotograaf Lex van Rossen is zaterdag overleden. Zijn foto's werden gepubliceerd in alle belangrijke Nederlandse muziekbladen en dagbladen.

De Nederlandse popfotograaf Lex van Rossen is zaterdag overleden. Dat meldt de website van NRC Handelsblad maandag. De 57-jarige Van Rossen overleed na een ziektebed. Hij werkte in zijn carrière onder meer voor deze krant. Daarnaast werden zijn foto's gepubliceerd in alle belangrijke Nederlandse muziekbladen en dagbladen. Twee jaar geleden werd Van Rossen op het Noorderslagfestival onderscheiden met de Pop Pers Prijs.

Van Rossen gold als één van de grote pioniers op het gebied van de Nederlandse popfotografie. Hij maakte sinds de jaren zeventig zowel portret- als livefoto's van alle grote (internationale) artiesten. "De jury acht Van Rossen één van de beste livefotografen van Nederland, maar waardeert zijn portretten evenzeer", meldde het juryrapport van de Pop Pers Prijs in 2005. Een Van Rossen is naar het oordeel van de jury herkenbaar aan de gave waarop de schepper ervan altijd precies het juiste moment, de meest veelzeggende pose, er uitpikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen