Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Lady Chatterley' domineert Franse Oscars

Shownieuws

De film 'Lady Chatterley' kreeg zaterdag de César voor beste Franse film. De productie, geregisseerd door Pascale Ferran, ontving nog vier andere prijzen.

(Novum/AP) - De film 'Lady Chatterley' heeft zaterdag de César voor beste Franse film gekregen. De productie, geregisseerd door Pascale Ferran, ontving nog vier andere prijzen, waaronder die voor het beste script en de beste kostuums.

Marina Hands, die de hoofdrol speelt in het historische drama, ging naar huis met de César voor beste actrice. Hands speelt de vrouw van een rijke, maar verlamde Franse landeigenaar, die verliefd wordt op een jachtopzichter. De film is gebaseerd op de bekende roman 'Lady Chatterley's lover', van de Britse modernist D.H. Lawrence.

De onderscheiding voor beste acteur ging naar François Cluzet, voor zijn rol in 'Ne le dis a presonne'. De regisseur van de thriller, Guillaume Canet, werd tevens in het zonnetje gezet met de prijs voor beste regie.

De grote verliezer van de Césars was 'Indigènes', over soldaten uit de Franse koloniën in Afrika, die hielpen Frankrijk te bevrijden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film, die was genomineerd in negen categorieën, ging slechtst met één beeldje naar huis, voor het beste script. 'Indigènes' maakt ook kans op de Oscar voor beste buitenlandse film.

'Little miss sunshine' werd uitgeroepen tot beste niet-Franse film. De komedie is een van de favorieten voor de Oscars en is genomineerd in vier categorieën, waaronder die van beste film.

De Césars worden gezien als het Franse equivalent van de Amerikaanse Oscars, die zondag worden uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen