Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Sunshine' schittert opnieuw bij filmgala

Shownieuws

'Little miss sunshine' is opnieuw in het zonnetje gezet tijdens een prijzengala. De meermaals bekroonde film won zaterdag vier prijzen tijdens de Spirit Awards.

(Novum/AP) - 'Little miss sunshine' is opnieuw in het zonnetje gezet tijdens een prijzengala. De meermaals bekroonde komedie won zaterdag vier prijzen tijdens de Spirit Awards, waaronder die voor beste film.

Het getrouwde regiekoppel Jonathan Dayton en Valerie Faris werd onderscheiden met een award voor de beste regie. Alan Arkin, die in de film een grofgebekte en drugsverslaafde opa speelt, ging naar huis met de prijs voor beste bijrol.

De roadmovie is sinds de première op het Sundance Film Festival, eerder dit jaar, een lieveling op prijzengala's. De film werd voor vele awards genomineerd en won onder meer vier Bafta's, een César en een Screen Actors Guild Award. Zondag wordt bekend of de komedie ook haar vier Oscarnominaties weet te verzilveren.

De hoofdrolspelers van het filmdrama 'Half nelson', Ryan Gosling en Shareeka Epps, kregen de prijzen voor beste mannelijke en vrouwelijke hoofdrol. Gosling, die een drugverslaafde docent speelt, maakt tevens kans op een Oscar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen