Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mogelijk DNA afgenomen van lichaam James Brown

Shownieuws

De beheerders van het geld van James Brown hebben de rechter toestemming gevraagd zijn DNA af te nemen. Zo kunnen ze testen wie wel en niet zijn kinderen zijn.

(Novum/AP) - De beheerders van het vermogen van James Brown, die eind vorig jaar op 73-jarige leeftijd overleed, hebben de rechter om toestemming gevraagd DNA af te nemen van zijn lichaam. Zo kan met zekerheid worden vastgesteld van wie de soulzanger de vader is en van wie niet. Sinds zijn dood beweren meerdere mensen een kind van de zanger te zijn, zegt een van de beheerders. Om hoeveel personen het precies gaat wil hij niet zeggen.

In zijn testament noemt Brown zes kinderen, tot wie de zoon van zijn laatste vrouw Tomi Rae Hynie niet behoort. Hynie zegt echter dat Brown wel de vader is van de 5-jarige James Joseph. Ze heeft een rechtszaak aangespannen om mee te kunnen delen in de nalatenschap van haar man, waarop ze vooralsnog geen recht heeft.

Hynie staat niet in het testament van Brown. Het huwelijk van het paar was onwettig omdat de voormalige achtergrondzangeres nog getrouwd was met een ander toen ze elkaar het jawoord gaven. Als haar zoon een kind van Brown blijkt, zal in elk geval hij aanspraak kunnen maken op een deel van het fortuin van de zanger.

Om een monster van het DNA van Brown te bemachtigen, moeten de beheerders van zijn fortuin haast maken. De nabestaanden zijn onlangs overeengekomen hoe en waar hij begraven wordt, maar hebben afgesproken dit geheim te houden. Mogelijk vindt de begrafenis op korte termijn plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen