Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Winnaar X Factor gecoacht door brein achter Chipz

Shownieuws

De carrière van de winnaar van X Factor komt in handen te liggen van SlamGlam, de mannen achter Chipz. Dit tot teleurstelling van Henkjan Smits.

De carrière van de winnaar van X Factor komt in handen te liggen van SlamGlam, de mannen achter de succesvolle formatie Chipz. Dat schrijft Henkjan Smits, die de finalisten de afgelopen maanden intensief begeleidde, zaterdag op zijn website.

Eerder werd bekend dat Smits wordt bedankt voor zijn diensten als het programma voorbij is. Smits is teleurgesteld. "Het voelt niet fijn dat je enorme talenten hebt gecoacht totdat ze klaar zijn voor het grote werk en dat anderen daar vervolgens mee verder gaan."

Smits schrijft tot nu toe juist in de jury van talenjachten te zitten om via televisie een nieuw talent te vinden om uiteindelijk mee te gaan werken. "Namelijk artist & repertoire, oftewel het artiesten begeleiden in het uitstippelen van een visie, van hun creatieve uitspattingen, hun repertoire op plaat en optredens, hun styling enzovoorts."

Smits is ervan overtuigd dat hij de winnaar het best had kunnen bijstaan. "Het grote voordeel van X Factor is juist dat je al maanden aan het coachen bent en elkaar dus door en door kent. Daardoor kan je tijdens het programma al een duidelijke lijn uitstippelen."

Ondanks dat hij zich gepasseerd voelt, verzekert Smits dat hij Sharon, Richy en de eerdere afvaller Christian in de toekomst zal ondersteunen waar gewenst. "Ze weten me altijd te vinden en ik sta altijd klaar voor dergelijke enorme talenten."

De finale van X Factor gaat zaterdag tussen Sharon en Richy, die beiden een nummer van Phil Collins ten gehore brengen. De winnaar gaat een album opnemen en uitbrengen. Smits begeleidde eerder wel de winnaars van Idols, waar hij ook als jurylid en later als coach fungeerde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen