Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sinatra-gitarist Al Viola (87) overleden

Shownieuws

Gitarist Al Viola, die 25 jaar met Sinatra werkte, is woensdag op 87-jarige leeftijd overleden. Volgens Sinatra was hij een van de beste gitaristen ter wereld.

(Novum/AP) - De Amerikaanse gitarist Al Viola, die 25 jaar met Frank Sinatra werkte, is woensdag op 87-jarige leeftijd overleden. Viola begeleidde Sinatra zowel in de studio als bij concerten en in televisieshows. Hij is onder meer te horen op 'My way' en 'New York, New York'.

Sinatra noemde Viola ooit een van de beste gitaristen ter wereld. De gitarist op zijn beurt zei graag met Sinatra te werken omdat hij als zanger zo onvoorspelbaar was. "Ik kwam door hem op het podium altijd voor verrassingen te staan. Hoewel hij niet bekendstond als jazz-zanger, improviseerde hij wel als een jazz-zanger. Hij zong nooit twee keer hetzelfde."

Viola speelt ook op meer dan vijfhonderd albums van andere artiesten, onder wie Marvin Gaye en Neil Diamond. Ook was zijn spel te horen op talloze soundtracks, waaronder die van 'The godfather', waarin hij mandoline speelt, en 'West Side story'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen