Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlanders kiezenThe Departed als Oscar-favoriet

Shownieuws

Nederlanders hebben 'The departed' van Martin Scorsese gekozen als favoriet voor de Oscar voor beste film. Dat blijkt uit een stemming bij tv-zender Film1.

Nederlandse filmliefhebbers hopen dat de film 'The departed' van Martin Scorsese de Oscar voor beste film wint. Dat blijkt uit een stemming die door de digitale televisiezender Film1 wordt gehouden. Met de interactieve rode knop op de afstandsbediening kon de afgelopen tien dagen worden gestemd. Tot nu toe deden vijftienduizend mensen aan deze stemming mee. Kijkers van Film1 kunnen nog tot zondag stemmen.

'The departed' neemt het in de categorie beste film op tegen 'Babel', 'The queen', "Little miss sunshine' en 'Letters from Iwo Jima'. De winnaar wordt zondag bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Oscars in Hollywood, die live via Film1 zijn te volgen. Tijdens die uitzending wordt ook de einduitslag van de stemming bij de Nederlandse filmzender..

Ook bij het online wedkantoor Unibet is 'The departed' de favoriete kanshebber in de categorie beste film. Scorsese maakt volgens gokkers de meeste kans in de categorie beste regisseur en Forest Whitaker staat bovenaan de lijst van kanshebbers op het beeldje voor beste acteur. Hij is genomineerd voor zijn rol in 'The last king of Scotland'. Helen Mirren is met 'The queen' favoriet als beste actrice.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen