Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Within Temptation de diepte in met nieuwe cd

Shownieuws

Op het nieuwe album 'The heart of everything' van Within Temptation wil zangeres Sharon haar fans verrassen met een nieuw geluid. De cd komt op 12 maart uit.

Op het nieuwe album van Within Temptation springt één facet echt in het oor: de anders zo hoge stem van zangeres Sharon den Adel duikt voortdurend de diepte in. "Met 'The heart of everything' wilden we mensen echt verrassen", zegt ze. "Maar die serene stem blijf ik net zo goed doen."

Vooral op het titelnummer zijn de zo vertrouwde hoge noten van Den Adel ver te zoeken. "We hebben bij dit album goed gekeken naar wat de nummers nodig hebben", legt ze uit. "Bij 'The heart of everything' zing ik bijvoorbeeld heel laag, omdat het een zwaar en heavy nummer is."

Hard is ook de eerste single 'What have you done'. Daarop is de brunette te horen met Keith Caputo, de frontman van de Amerikaanse band Life of agony. "De gitaren staan knetterhard", glundert Den Adel. "Het is zeker geen makkelijk nummer."

De kritiek dat de single te commercieel zou zijn, begrijpt ze dan ook niet. "De meeste radiozenders vinden het juist te zwaar." Ook speculaties dat de band zich met het nieuwe geluid overduidelijk op de Amerikaanse markt richt, zijn volgens haar onzin. "Toen we het album schreven, wisten we nog niet eens dat het in Amerika zou worden uitgebracht."

Over succes in de Verenigde Staten durft de 32-jarige zangeres nog nauwelijks na te denken. "We zijn daar absoluut niet mee bezig", vertelt ze. Een strategie is er volgens haar evenmin. "Wat is Amerikaans?", vraagt ze retorisch. "Ook daar zijn tienduizend verschillende stijlen. Je brengt een album uit omdat je het leuk vindt en waar je achter staat."

Na de release van de cd, op 12 maart, breekt een hectische tijd aan voor de symfonische metalband. Na een uitgebreide Europese tournee breekt het festivalseizoen aan. Niet de makkelijkste baan om te combineren met een 1-jarige dochter. Samen met de gitarist van de band, Robert Westerholt, kreeg Den Adel eind 2005 Eva Luna.

Drukke baan of niet, het stel heeft weinig moeite om privéleven met werk te combineren. "We hebben heel lieve opa's en oma's, die het leuk vinden om op te passen", vertelt de zangeres. "We zijn niet het eerste bandkoppel dat een kind heeft. Het lukt prima, ze is een makkelijk kind."

Ook de liefde gaat niet ten onder aan professionele beslommeringen. Robert en Sharon, die al sinds de middelbare school samen zijn, hebben het nog altijd leuk samen. Wat precies hun geheim is, kan Den Adel niet vertellen. "Geen idee, het moet wel ware liefde zijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen