Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Morrissey doet niet mee aan Songfestival

Shownieuws

Edsilia Rombley hoeft in mei niet te vrezen voor Morrissey. De Britse zanger heeft laten weten niet mee te doen aan het Eurovisie Songfestival.

Edsilia Rombley hoeft in mei niet te vrezen voor Morrissey. De Britse zanger doet niet mee aan het Eurovisie Songfestival. Vorige maand liet de BBC weten met Morrissey, de ex-zanger van The Smiths, in gesprek te zijn over het schrijven van een liedje waarmee Groot-Brittannië dit jaar aan het muziekspektakel zou deelnemen.

Een woordvoerder van de BBC heeft The Independent nu echter laten weten dat het niet de juiste tijd was voor Morrissey om aan het evenement deel te nemen. Hij is in mei op tournee in de Verenigde Staten. Ze geeft verder aan dat de zanger om deelname te garanderen mee had moeten doen aan een voorronde met nog vijf of zes anderen, die op televisie wordt uitgezonden. De uiteindelijke winnaar wordt door stemmen van het publiek bepaald.

Onduidelijk was overigens of Morrissey in eerste instantie ook kandidaat was om het nummer dat hij zou schrijven ook zelf ten gehore te brengen. Hij heeft nu echter besloten af te zien van elke vorm van medewerking.

Nu Morrissey afziet van deelname, bestaat de kans dat Jarvis Cocker zich gaat inzetten voor de Britten. De voormalig zanger van britpopband Pulp liet vorige maand weten geïnteresseerd te zijn, maar Morrissey niet in de weg te willen lopen. Daar zal nu geen sprake meer van zijn.

Het Eurovisie Songfestival vindt op 12 mei plaats in de Finse hoofdstad Helsinki. Edsilia Rombley doet op 10 mei mee aan de halve finale met het liedje 'Nooit meer zonder jou'. Als ze bij de laatste tien eindigt, gaat ze door naar de finale.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen