Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Opnieuw geweld in Gouden Kooi

Shownieuws

In de realityshow De Gouden Kooi is zondagnacht opnieuw een gevecht uitgebroken. Het robbertje kostte de deelnemers Huub en Nathanael de kop.

In de realityshow De Gouden Kooi is zondagnacht opnieuw een gevecht uitgebroken. Het robbertje kostte de deelnemers Huub en Nathanael de kop. Zij moesten de villa diezelfde nacht nog verlaten. Donderdag werd de blonde Nena gediskwalificeerd, nadat zij Brian had geschopt.

Nathanael noemde de ex-vriendin van Huub zondagavond een hoer. Na een aantal drankjes werd de situatie 's nachts op scherp gezet. Uitgedaagd door Huub, verkocht Nathanael hem een harde schop. Later barstte in de keuken de ruzie opnieuw los, waarop Nathanael zijn rivaal aan zijn nek de tuin insleurde.

Na een kort overleg van de programmadirectie van Tien kreeg Nathanael te horen dat hij het huis moet verlaten. Even later werd ook besloten om Huub uit de villa te verwijderen.

In een reactie laat Tien weten geen maatregelen te nemen om verdere vechtpartijen te voorkomen. "Door Nathanael en Huub weg te sturen, geven we een waarschuwing aan de rest van de groep", zegt woordvoerder Maarten van Rooijen. "Fysiek geweld is onacceptabel."

Toen het programma in september van start ging, voorspelden criticasters dat de bewoners elkaar door middel van pesterijen zouden proberen uit te schakelen. De opzet van de show, waarin bewoners niet worden weggestemd, zou deze tactiek uitlokken. "Onzin", vindt Van Rooijen. "Je kunt ook proberen vriendschappen te sluiten."

Bang voor gewonden is Tien niet. "Er is 24 uur per dag toezicht, dus als er echt iets fout gaat, grijpen we direct in." Een verklaring voor de gewelddadigheden heeft Van Rooijen niet. "Het is gewoon toeval dat het nu twee keer fout gaat. Maar deze mensen hadden vanaf het begin al een haat-liefdeverhouding. Dat is nu tot een kookpunt gekomen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen