Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Strijd om jaarlijkse carnavalshit van start

Shownieuws

De strijd om wie zich de artiest achter de carnavalshit van 2007 mag noemen is weer begonnen. Voorlopige koploper is Theo Maassen met zijn 'Lauwe pis'.

De strijd om wie zich de artiest achter de carnavalshit van 2007 mag noemen is weer begonnen. Voorlopige koploper is Theo Maassen met zijn 'Lauwe pis'. Het lied van de cabaretier stijgt in zijn tweede week door naar de twintigste plaats in de singlelijst van de Mega Top 100. Het vierdaagse festijn start dit jaar op 17 februari. De act die in deze week de meeste singles heeft verkocht krijgt de titel 'Carnavalshit 2007'.

Maassen wordt in de hitparade gevolgd door Fritske en de Gebroeders Ko met het lied 'Wij doen het licht wel uit'. Dit nummer van de directeur van een bekende supermarktketen en het duo uit Brabant staat op 32. De Gebroeders Ko doen het goed met carnaval, want zowel vorig jaar met de single 'Broodje Frikadel', als in 2005 met 'Vraag uw eekhoorn waarom', verkochten zij de meeste carnavalssingles.

Ton en Gerard Koopmans uit Raamsdonksveer schreven dit jaar ook een lied voor nieuwslezer en ijsdanser Arend Langenberg. 'Arend is alles' is bedoeld om Langenberg te ondersteunen in zijn strijd op het ijs in de tv-show 'Sterren dansen op het ijs'. Het lied wordt gezongen door diverse BN'ers, onder wie Emile Ratelband en Dries Roelvink.

De carnavalshit van het jaar moesten de Gebroeders Ko twee jaar geleden delen met een ander duo. De Deurzakkers hadden toen succes met het door Guus Meeuwis geschreven 'Volle kracht vooruit'. Clemens van Bracht en Willem van Schijndel starten deze week op nummer 79 met hun bijdrage 'Hedde gij nog aaijer in de koelkast'.

Naast de drie songs van de eerder genoemde acts staan er komende week zestien andere carnavalsnummers in de officiële hitlijst van Nederland. Henkie verruilt op nummer 37 zijn lief klein konijntje voor 'Mijn goudvis'. Robert Leroy stijgt vijftig plaatsen door naar 44 met 'Hee hoo Lingo' waarin hij de speelballen van presentatrice Lucille Werner bezingt. Alex heeft het op 45 over een 'Festival van liefde'.

Er zijn ook artiesten die de hitlijst nog niet hebben gehaald. Opmerkelijk is de samenwerking tussen meidengroep Mai Tai en Johan Vlemmix. De dames, die ruim 24 jaar songs in het Engels brachten, stappen voor het eerst over naar Nederlandstalig in het lied 'Vrouwelijke intuïtie'.

Oud-Tweede Kamerlid Gonny van Oudenallen nam deze week het nummer 'Hans, waar is mijn leesbril?' op, dat zij maakte samen met Jakhals Frank van het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Het lied, op een oude melodie van Toon Hermans, gaat over een blunder die Van Oudenallen maakte toen zij vorig jaar minister van Volksgezondheid Hans Hoogervorst niet herkende in de Tweede Kamer.

Avro-presentator Sipke Jan Bousema lanceerde woensdag het carnavalslied 'Hopsa'. Deze bewerking van het nummer 'Moskau' van de Duitse groep Dschingis Khan ontstond tijdens de opnamen van zijn tv-programma Avro Museumbende. Sipke Jan treedt komende maand verschillende keren met het nummer op in pretpark De Efteling.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen