Kies je favoriete radiostation

Dossiers

David Beckham in spotje tijdens rust Super Bowl

Shownieuws

David Beckham is zondag in de rust van de Super Bowl te zien in een reclamespotje. Het filmpje is bedoeld om zijn sterrenstatus in de VS te vergroten.

David Beckham in spotje tijdens rust Super Bowl

Na zondagavond zullen nog maar weinig Amerikanen zich afvragen wie David Beckham is. De stervoetballer, die dit jaar voor Los Angeles Galaxy gaat spelen, is te zien in de rust van de Super Bowl, de finale van het American football-seizoen.

Becks schittert in een reclamespotje van het televisiestation van de National Football League, dat 24 uur per dag wedstrijden uitzendt. In het filmpje is te zien hoe Beckham tijdens een feestje door American footballster Chad Johnson wordt voorgesteld aan bekende Amerikanen als Martha Stewart en rapper LL Cool J.

Het uitzenden van het spotje, dat dertig seconden duurt, kost ruim twee miljoen euro, meldt The Times. De reclamezendtijd in de pauze van de Super Bowl is de duurste ter wereld. De bond voor het American football heeft het er echter graag voor over: ook al speelt Beckham geen 'football' maar 'soccer', zijn commerciële waarde wordt onderkend.

Naar verwachting staat Beckham na zondag op het netvlies gebrand van ongeveer 114 miljoen kijkers, die ook voor de reclame ingeschakeld blijven. Naar de Super Bowl, waarin dit jaar de Chicago Bears het opnemen tegen de Indianapolis Colts, kijken gemiddeld 150 miljoen mensen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen