Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Collega's kiezen Scorsese tot beste regisseur

Shownieuws

Martin Scorsese is door de Directors Guild of America, de beroepsvereniging van cineasten, gekozen tot beste regisseur voor zijn maffiafilm 'The departed'.

(Novum/AP) - Martin Scorsese is door de Directors Guild of America, de beroepsvereniging van cineasten, gekozen tot beste regisseur voor zijn maffiafilm 'The departed'. De regisseur was zes keer eerder genomineerd, maar nam de prijs dit jaar voor het eerst mee naar huis. Hij vergroot daarmee zijn kans op een Oscar: van de 58 winnaars van een Directors Guild Award wonnen er 52 de Oscar voor beste regie.

Scorsese moest het opnemen tegen Bill Condon ('Dreamgirls'), 'Jonathan Dayton en Valerie Faris ('Little miss sunshine'), Stephen Frears ('The queen') en Alejandro Gonzales Iñárritu ('Babel').

'The departed' is een remake van de Hongkong-thriller 'Infernal affairs'. De hoofdrollen worden gespeeld door Leonardo DiCaprio, Matt Damon en Jack Nicholson. Mark Wahlberg is voor zijn rol in de film genomineerd voor de Oscar voor beste mannelijke bijrol.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen