Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Polanski maakt film over Pompeii

Shownieuws

Roman Polanski maakt een film over de Romeinse stad Pompeii. De film speelt zich af rond de uitbraak van de vulkaan Vesuvius, in het jaar 79 na Christus.

Roman Polanski maakt een film over de Romeinse stad Pompeii. Het historisch drama speelt zich af rond de uitbraak van de vulkaan Vesuvius, die de stad in het jaar 79 na Christus trof. De film is gebaseerd op een thriller van Robert Harris, die tevens verantwoordelijk is voor het script. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety.

'Pompeii' zou met een budget van meer dan honderd miljoen euro de duurste film zijn die Polanski ooit regisseerde. Het verhaal gaat over een jonge ingenieur, die een belangrijk aquaduct moet repareren. Politieke intriges rond het strategisch belangrijke bouwwerk spelen een grote rol.

De 73-jarige Polanski, die bekend is van films als 'Chinatown' en 'The pianist', was onder de indruk van het boek van Harris. "Ik werd verleid door het verhaal", vertelt hij aan Variety. "Hij heeft zijn research zo nauwkeurig gedaan."

De opnamen voor 'Pompeii' moeten deze zomer in Italië van start gaan. Wie in de film zullen meespelen is nog onbekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen