Kies je favoriete radiostation

Dossiers

David Lee Roth terug bij Van Halen

Shownieuws

David Lee Roth, de oorspronkelijke zanger van Van Halen, treedt weer samen op met zijn bandmaten. Van Halen kondigt aan veertig concerten te geven in Amerika.

David Lee Roth, de oorspronkelijke zanger van Van Halen, treedt weer samen op met zijn oude bandmaten. Dat is te lezen op de website van de hardrockformatie. Van Halen kondigt aan deze zomer veertig concerten te geven in Noord-Amerika. Geruchten over een eventuele comeback van Roth deden al enkele dagen de ronde.

Roth werd in 1984 vervangen door zanger Sammy Hagar, die twaalf jaar later weer verdween bij de band. Een korte reünie in 1996 leverde twee nieuwe nummers op, maar geen nieuwe toer. Gitarist Eddie van Halen is in zijn nopjes met de beslissing van de leadzanger. "Het is te gek dat we nu weer terug zijn bij wat Van Halen groot heeft gemaakt", jubelt hij op de site.

Michael Anthony, de originele bassist van de groep, doet niet mee aan de reünie. Hij werd vorig jaar vervangen door Wolfgang van Halen, de 15-jarige zoon van Eddie.

Het eerste titelloze album van de Amerikaanse band verscheen in 1978, en wordt door kenners gezien als een mijlpaal in de geschiedenis van de rockmuziek. De band bracht elf studioalbums uit, waarvan in totaal meer dan 75 miljoen exemplaren werden verkocht. Hits scoorde Van Halen met nummers als 'Runnin' with the Devil' en 'Jump'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen