Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lopez door Amnesty onderscheiden voor film

Shownieuws

Jennifer Lopez krijgt een onderscheiding van Amnesty International voor de film 'Bordertown'. Die gaat over de moorden op vrouwen in een Mexicaanse grensstad.

(Novum/AP) - Jennifer Lopez krijgt een onderscheiding van Amnesty International voor de film 'Bordertown'. Dat maakte de mensenrechtenorganisatie vrijdag bekend. De film gaat over de moorden op honderden vrouwen in een Mexicaanse grensstad. Lopez nam zowel de productie als de hoofdrol op zich.

De 36-jarige filmster ontvangt de Artists for Amnesty Award op 14 februari tijdens het filmfestival van Berlijn, waar de film in première gaat. De wulpse latina speelt in 'Bordertown' een onderzoeksjournaliste, die de moorden in het Mexicaanse Juarez onderzoekt. Andere rollen zijn weggelegd voor Antonio Banderas en Martin Sheen.

De artieste ziet de film als een politiek pressiemiddel. "Ik wil dat de hele wereld weet van deze tragedie", stelt ze in een verklaring. "Ook wil ik de Mexicaanse regering dwingen om de schuldigen van deze misdaden aan te pakken."

Lopez ontvangt de prijs uit handen van Jose Ramos-Horta, die in 1996 de Nobelprijs voor de Vrede won. Ramos-Horta is de huidige minister-president van Oost-Timor.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen