Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gerard Joling: mijn leven staat op album

Shownieuws

Het hele leven van Gerard Joling staat op zijn nieuwste album. "Mijn leven is afgespiegeld op die cd, qua feest, qua uitbundigheid en qua enorme uithalen."

Het hele leven van Gerard Joling staat op zijn nieuwste album. "Mijn leven is een beetje afgespiegeld op die cd, qua feest, qua uitbundigheid en qua enorme uithalen", zegt de zanger tegen Novum Nieuws. "Er staat voor ieder wat wils op die plaat."

Het album 'Maak me gek', dat eind vorige maand verscheen, staat deze week op de vijfde plaats in de Album Top 100. De gelijknamige single is het meest gedownloade nummer van dit moment en staat op de tweede plaats in de Mega Top 100.

Gerard is blij verrast met het succes van zijn eerste soloplaat sinds tijden. "Het is iets unieks voor mij. Zo veel succes was de afgelopen drie, vier jaar alleen maar met de Toppers denkbaar. En dan ga je twijfelen of je het zelf ook nog wel in je hebt." De zanger vertelt vooral zijn fans erg dankbaar te zijn. "Ik denk dat mensen het me gewoon gunnen, anders lukt het niet zo'n grote hit te scoren."

Joling had naar eigen zeggen totaal niet verwacht solo nog zo ver te komen. "En ik denk dat het alleen nog maar leuker is als je het niet verwacht. Dat je nog meer geniet van het succes." Hij is ook erg blij met de steun die hij krijgt van radio-dj's als Giel Beelen en Edwin Evers. "Iedereen is enthousiast over het album, ook mensen met het echte muzikale verstand. Dat steunt mij natuurlijk enorm in wat ik doe."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen