Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Simone Kleinsma is sterkste vrouw van Nederland'

Shownieuws

Simone Kleinsma is de sterkste vrouw van Nederland. Dat blijkt uit een verkiezing die de musical 'The wiz' heeft gehouden voor de Internationale Vrouwendag.

'Simone Kleinsma is sterkste vrouw van Nederland'

Simone Kleinsma is de sterkste vrouw van Nederland. Dat blijkt uit een verkiezing die de musical 'The wiz' in het leven had geroepen in het kader van de Internationale Vrouwendag donderdag.

Een jury, bestaande uit Marianne van Wijnkoop, Wilma Nanninga, Anouk van Nes, en de hoofdrolspeelster uit de musical, Nurlaila Karim, had eerder een lijst van 25 vrouwen samengesteld. Daarop kon de afgelopen week worden gestemd via internet.

Dorothy, het hoofdpersonage uit 'The wiz', is volgens de organisatie een voorbeeld van een sterke, zelfstandige vrouw. In andere sprookjes wachtten meisjes altijd op de prins op het witte paard, maar Dorothy trekt er op uit en dopt haar eigen boontjes.

In de top tien die uit de verkiezing voortkwam staat de vorig jaar overleden actrice Frédérique Huydts op twee en musicalster Pia Douwes op drie. Verder staan in de lijst Majoor Bosshardt (4), Nurlaila Karim (5), Natasja Froger (6), Marjolijn Touw (7), Linda de Mol (8), Femke Halsema (9) en Floortje Dessing (10).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen