Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Regering VS neemt het op voor Borat

Shownieuws

Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken heeft het opgenomen voor Borat. Kazachstan wordt verweten de site van Borat te hebben gesloten.

(Novum/AP) - Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken heeft het opgenomen voor de Kazachstaanse journalist Borat. In het jaarlijkse mensenrechtenrapport van het ministerie wordt Kazachstan verweten dat het de satirische website van Borat heeft gesloten. Borat is een typetje van de Britse komiek Sacha Baron Cohen.

De Kazachstaanse regering trok de aan Baron Cohen verstrekte domeinextensie .kz in omdat de inhoud van de website aanstoot zou geven, meldt het rapport. De regering van de voormalige Sovjetrepubliek beperkt op allerlei wijzen de meningsuiting van haar burgers, onder meer door e-mails en internetactiviteit in de gaten te houden, stelt het rapport.

Baron Cohen kreeg een Golden Globe voor zijn acteerwerk in de pseudo-documentaire 'Borat: cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan'. De film was een hit, maar riep ook weerstand op. Baron Cohen maakte in de film zowel Kazachen als Amerikanen belachelijk. Kazachen drinken volgens hem paardenpis, schieten graag honden dood en kijken niet neer op verkrachting en incest. Amerikanen zouden dit alles klakkeloos voor waar aannemen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen