Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duet Koelewijn en Carola Smit verschijnt na 20 jaar

Shownieuws

Op het nieuwe album van Peter Koelewijn, 'Mijn mooiste liedjes' zingt hij een duet met BZN-zangeres Carola Smit. 'Als ik je zie' werd al in 1986 opgenomen.

Op het nieuwe album van Peter Koelewijn zingt de zanger een duet met BZN-zangeres Carola Smit. Dat meldt platenmaatschappij Universal Music. Op het compilatiealbum 'Mijn mooiste liedjes', dat vrijdag verschijnt, staan verder nog vijf nieuwe nummers van Koelewijn. Ook bevat de plaat oud werk van de zanger.

Het nummer 'Als ik je zie' met Carola Smit werd al in 1986 opgenomen, maar mocht destijds alleen worden gebruikt voor een televisiespecial rond Koelewijn. De zanger verklaart heel blij te zijn dat zijn Nederlandse tekst op het lied 'Let it be me' van Gilbert Bécaud en Pierre Delanoë nu op zijn nieuwe album staat. "Het is een prachtige vertolking van het nummer", vindt Koelewijn.

Koelewijn zegt dat het nog flink wat voeten in de aarde had om destijds een nummer met Carola Smit op te nemen. "Ik heb het altijd heel goed kunnen vinden met de leden van BZN. Voor de televisiespecial wilde ik graag een duet zingen met Carola. Zij wilde dat doen, maar moest eerst toestemming vragen aan de jongens van de groep. Als eerste en enige kreeg ik het groene licht om iets samen met de BZN-zangeres op te nemen."

De 66-jarige zanger, die in 1960 met Peter en zijn Rockets doorbrak met 'Kom van dat dak af', wordt op 18 maart onderscheiden voor zijn oeuvre met de Radio 2 Zendprijs. De prijs wordt jaarlijks toegekend door Radio 2 en Buma Cultuur aan een uitvoerend artiest die van blijvende betekenis is voor de Nederlandstalige muziek. Tijdens het Gala van het Nederlandse Lied in het Amsterdamse Theater Carré, waar de prijs wordt uitgereikt, zullen verschillende collega-artiesten een hommage aan Koelewijn brengen door zijn liedjes te vertolken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen