Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Familie Hendrix begint rechtszaak over drankje

Shownieuws

De familie van Jimi Hendrix begint een rechtszaak tegen een Amerikaanse zakenman. Craig Dieffenbach heeft een alcoholisch drankje vernoemd naar de gitarist.

(Novum/AP) - De familie van Jimi Hendrix begint een rechtszaak tegen een Amerikaanse zakenman. Deze Craig Dieffenbach heeft een alcoholisch drankje vernoemd naar de gitarist. "Het is een zieke grap omdat hij overleden is aan de gevolgen van overmatig drankgebruik", zegt het zusje van Hendrix. "We zullen nooit drank promoten."

Janie Hendrix, het geadopteerde zusje van Hendrix, staat aan het hoofd van de Experience Hendrix, het familiebedrijf dat de belangen van de in 1970 overleden artiest behartigt. Volgens Dieffenbach is de aanklacht nergens op gebaseerd omdat het bedrijf alleen zeggenschap heeft over zijn muziek en niet over het gebruik van zijn naam en imago.

De Hendrix Electric Vodka moet vanaf april verkrijgbaar zijn in een paarsgetint flesje met het gezicht en handtekening van de overleden gitarist. Aan een opvolger van het drankje is al gedacht. Later moet ook een Hendrix Electric Tequila op de markt komen.

Eerder werd de naam van Hendrix al gebruikt voor babykleding, een luchtverfrisser, een lavalamp en kerstversiering.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen