Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Voetbalvrouwen niet dom, maar zorgzaam'

Shownieuws

Voetbalvrouwen zijn dom en dagelijks te vinden in de PC Hooftstraat. "Dat zijn de clichés", vertelt Nicolette van Dam. Zij speelt in de serie Voetbalvrouwen.

Voetbalvrouwen zijn blond, dom en dagelijks te vinden in de PC Hooftstraat. "Dat zijn de grootste clichés", vertelt Nicolette van Dam. "Maar ze moeten ook zorgzaam zijn, en veel houden van hun man." Van Dam speelt de rol van de leeghoofdige en winkelverslaafde Solange in de komische dramaserie Voetbalvrouwen.

Dat 'echte' voetbalvrouwen juist buiten de spotlights staan en dienstbaar zijn aan hun sportieve eega's, benadrukken ook Leontine Borsato en Lone van Roosendaal. Zij waren samen met Van Dam maandag in Amsterdam bij de première van de serie. De twee actrices spelen respectievelijk de ingetogen Liz en de mediageile Melanie in de tiendelige productie van tv-zender Tien.

Vooral Liz belichaamt de gedienstige echtgenote, vertelt Borsato. "Ze heeft twintig jaar lang alles voor haar man gedaan", vertelt ze. De brunette, getrouwd met Marco Borsato, vindt niet dat haar situatie vergelijkbaar is met die van de voetbalvrouwen in de serie. "Veel mensen denken misschien dat ik de afgelopen jaren in de schaduw van Marco heb gestaan, maar dat is helemaal niet zo."

In huize Van Roosendaal zijn de rollen zelfs omgedraaid. "Ik zou nooit alles in het teken kunnen zetten van mijn man", vertelt de musicalster, die is te zien in Mamma Mia! en Cats. "Ik heb een fantastische baan aangeboden gekregen bij Mamma Mia! in Essen. Mijn man heeft zijn carrière op een lager pitje gezet om voor de kinderen te zorgen", zegt ze grinnikend. "Mijn ambitie is groter dan die van hem."

Voetbalvrouwen, waarin verder onder anderen Bas Muijs, Victor Löw en Barry Atsma zijn te zien, wordt vanaf volgende week zondag uitgezonden op Tien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen