Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Edsilia neemt geen risico op Songfestival

Shownieuws

Edsilia Rombley wil bij het Eurovisie Songfestival geen risico nemen. Daarom kiest ze voor de Engelstalige versie van het nummer 'Nooit meer zonder jou'.

Edsilia Rombley wil bij het Eurovisie Songfestival niet met een Nederlandstalig nummer buiten de boot vallen. Daarom kiest de zangeres, die Nederland vertegenwoordigt in Helsinki, voor de Engelstalige versie van het nummer 'Nooit meer zonder jou'.

Met 'On top of the world' hoopt de 29-jarige Edsilia haar kansen te vergroten. Op 10 mei neemt ze het in de halve finale van het festival op tegen 27 deelnemers uit andere Europese landen. "Ze wil het risico niet nemen", vertelt Roos Hendriks, de manager van Rombley. "Als iedereen straks in het Engels zingt en zij in het Nederlands, werkt dat niet in haar voordeel", meent ze.

Binnenkort is de nieuwe versie van het nummer te horen. "Ze hebben er de afgelopen tijd hard aan gewerkt", zegt Hendriks. "Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de opnamen. Binnenkort is het te horen."

'On top of the world' is geschreven door Tjeerd Oosterhuis, de echtgenoot van de donkere schone. In 1998 nam de Amsterdamse zangeres met het nummer 'Hemel en aarde' al eens deel aan het festival. Toen werd ze vierde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen