Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Linda Wagenmakers vindt Edsilia moedig

Shownieuws

Linda Wagenmakers vindt het 'moedig' dat Edsilia Rombley voor de tweede keer meedoet aan het Eurovisie Songfestival. "Ik vind het dapper en ook heel eng."

Linda Wagenmakers vindt het 'heel moedig' dat Edsilia Rombley voor de tweede keer meedoet aan het Eurovisie Songfestival. "Ik vind het dapper en ook heel eng", zegt de zangeres, die zelf in 2000 Nederland vertegenwoordigde op het evenement. "Het systeem van het festival is nu heel anders. Als je niet door de halve finale heen komt, ben je meteen een loser. Dat is nog riskanter dan zeggen dat je laag bent geëindigd in de finale."

Edsilia zingt in het Nederlands. Ze vertolkt 'Nooit meer zonder jou'. Volgens Linda is dit geen verstandige keuze. "Maak gewoon een Engelse vertaling van het nummer. Je moet alle taalbarrières weghalen. Het gaat uiteindelijk toch om het winnen. Als je een statement wil maken door in je eigen taal te zingen, dan is het niet verstandig om dat op het Songfestival te doen."

Linda behaalde zeven jaar geleden in Zweden de dertiende plaats op het Eurovisie Songfestival, met het lied 'No goodbyes'. Linda vond haar deelname 'tof' en 'supergaaf', maar is niet van plan een tweede keer deelnemen aan het festijn. "Het was een gekkenhuis toen, maar ik ben niet zo heel erg van twee keer hetzelfde ding doen."

Misschien dat haar 4-jarige dochtertje Lois later meedoet. Zangaspiraties blijkt de kleine spruit al te hebben. "Ze zingt al beter dan ik", vertelt Linda lachend. "Ze kan een liedje horen op de radio en als zij het daarna nog een keer hoort, dan kent ze het al en kan ze het gewoon zingen. Dat kan ik niet, hoor."

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats in de Finse hoofdstad Helsinki. Edsilia moet het op 10 mei tegen 27 andere kandidaten opnemen in de halve finale van het evenement. Tien acts mogen door naar de finale, die twee dagen later wordt gehouden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen