Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Soap rond BZN trekt bijna miljoen kijkers

Shownieuws

Adieu BZN heeft vrijdag bijna een miljoen kijkers getrokken. De reallifesoap volgt het wel en wee van de Volendamse band die deze zomer uit elkaar gaat.

De eerste aflevering van Adieu BZN, de reallifesoap rondom de Volendamse band, heeft bijna een miljoen kijkers getrokken. Vrijdagavond keken 984 duizend mensen naar het wel en wee van de band, die deze zomer uit elkaar gaat na 41 jaar.

In de realityserie worden de zes bandleden gevolgd tijdens het laatste jaar van de Band Zonder Naam. In de eerste aflevering was te zien hoe de formatie, die hits scoorde met nummers als 'Mon amour' en 'Pearlydumm', in januari vorig jaar het naderende einde aankondigde tijdens een persconferentie.

Het afscheid valt de bandleden zwaar, vertelden zij in de afgelopen zomer al aan Novum Nieuws. "Het is heel ingrijpend om je levenswerk op te zien houden", vertelde basgitarist Jan Tuijp toen. Zanger Jan Keizer, die het initiatief om te stoppen nam, zegt vooral met voldoening terug te kijken op de afgelopen 41 jaar. "Ik ben een bevoorrecht mens omdat ik in deze band heb gezeten. Ik heb er goede vrienden aan overgehouden. Het was gewoon een supersucces en dat kan niemand ons afpakken."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen