Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bennie Jolink krijgt eerste exemplaar 'Boerenrock'

Shownieuws

Bennie Jolink, zanger-gitarist van Normaal, krijgt donderdag het eerste exemplaar van 'Boerenrock' uitgereikt. Het boek ligt vanaf volgende week in de winkel.

Bennie Jolink, zanger en gitarist van de Achterhoekse band Normaal, krijgt donderdag het eerste exemplaar van het boek 'Boerenrock' uitgereikt. De grondlegger van dit genre ontvangt het eerste exemplaar uit handen van Nees Petersen, zanger en gitarist van rock-'n-roll-band The Hurricanes, meldt uitgeverij Terra Lannoo. Het boek van Gerard Menting en Marcel Hut ligt vanaf volgende week in de winkel.

Het boek, dat voluit 'Boerenrock: Jovink, Normaal, De Achterhoek' heet, gaat over de dialectrock, en hoe dit genre door Normaal en Jovink en de Voederbietels op de kaart is gezet in de Achterhoek en daarbuiten. Via beeldmateriaal, gesprekken met betrokkenen en portretten van bands uit de Achterhoek wordt beschreven hoe deze muziekstroming zich een eigen plek heeft verworven.

Bij de presentatie van het boek is een aantal Nederlandse vertolkers van boerenrock aanwezig, onder wie Jan Manschot, de voormalige drummer van Normaal. Ook zanger en songwriter Jan Ottink is van de partij.

Mocht Normaal ooit met pensioen willen, kan het stokje met een gerust hart worden doorgegeven aan Jovink en de Voederbietels. De band werd in 1992 opgericht door onder anderen Gijs Jolink, de zoon van Bennie Jolink, en bracht twee albums uit. De groep organiseert sinds tien jaar de Zwarte Cross, een meerdaags motorsportfestival dat jaarlijks tienduizenden Achterhoekse jongeren trekt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen