Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Al Gore organiseert concerten om aarde te redden

Shownieuws

Al Gore gaat concerten tegen klimaatverandering organiseren. Optredens van o.a. Bon Jovi, Snoop Dogg en de Red Hot Chili Peppers.

Al Gore organiseert concerten om aarde te redden

(Novum/AP) - Een concertenreeks met onder anderen Bon Jovi, Snoop Dogg en de Red Hot Chili Peppers is het nieuwste wapen van Al Gore in zijn strijd om de wereld te doordringen van de gevaren van klimaatverandering. De optredens, die in juli op de agenda staan, gaan de hele wereld over en worden bovendien wereldwijd op televisie uitgezonden.

De concerten worden georganiseerd onder de naam Save Our Selves. "Het is hoog nodig dat er iets wordt gedaan en die boodschap willen we uitdragen", verklaarde Gore donderdag tijdens een persconferentie. Daarbij werd hij bijgestaan door onder anderen Cameron Diaz en Pharell Williams.

De 58-jarige Gore maakte zich gedurende zijn acht jaar durende vicepresidentschap onder Bill Clinton sterk voor maatregelen tegen klimaatverandering, waaronder het verdrag van Kyoto. Sinds zijn aftreden in 2001 voert hij wereldwijd campagne om de aandacht te vestigen op de gevolgen van de opwarming van de aarde. Dat doet hij onder meer met zijn voor een Oscar genomineerde documentaire 'An inconvenient truth'. Begin deze maand werd bekend dat Gore vanwege deze strijd is genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.

Gore, die in 2000 de Democratische presidentskandidaat was, heeft geen plannen om volgend jaar aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen deel te nemen. "Ik ben niet van gedachten veranderd", zei hij. "Ik ben niet van plan om presidentskandidaat te worden."

Andere bekende namen in de concertenreeks zijn Duran Duran, Black Eyed Peas en Melissa Etheridge. Etheridge zong de soundtrack van 'An inconvenient thruth'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen