Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Cult komt weer bij elkaar

Shownieuws

Zanger Ian Astbury wil The Cult nieuw leven inblazen. Samen met gitarist Billy Duffy richt hij zich de komende tijd op een reünie van de Engelse band.

(Novum/AP) - Zanger Ian Astbury wil The Cult nieuw leven inblazen. Samen met gitarist Billy Duffy richt hij zich de komende tijd op een reünie van de Engelse band, die successen beleefde in de jaren tachtig.

Om zich volledig op de terugkeer van The Cult te richten, heeft Astbury al zijn nevenactiviteiten gestaakt. Donderdag maakte hij bekend te stoppen met de formatie Riders on the storm. De afgelopen vier jaar trad hij onder die naam op met de oud Doors-bandleden Ray Manzarek (toetsen) en Robby Krieger (gitaar).

De 44-jarige Astbury noemt het een moeilijke beslissing om uit de Doors-revivalband te stappen. "Ik heb de afgelopen jaren heel veel geleerd van mijn bandgenoten en heb het gevoel te zijn gegroeid als artiest", verklaart hij. "Maar ik denk zowel mezelf als hen te benadelen als ik nu niet wegga. Daarom heb ik besloten verder te gaan en me te richten op mijn eigen muziek."

The Cult werd in 1984 opgericht en scoorde hits als 'She sells sanctuary' en 'Edie'. Astbury en Duffy vormden de vaste kern van de groep, die verder in wisselende samenstellingen speelde.

Na de successen van de jaren tachtig volgde enkele mindere jaren. De bandleden besloten er daarom in 1995 de brui aan te geven. In 2001 kwam er weer een album uit, 'Beyond good and evil'. Toen deze plaat echter geen commercieel succes bleek, leek de band een zachte dood te sterven. Het is niet duidelijk wanneer The Cult weer op de planken staat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen