Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Blauwe man maakt kans op Froukje

Shownieuws

Froukje de Both heeft in Madame Tussauds een interactieve installatie van de Blue Man Group onthuld. "Ik kreeg nu de kans de mannen te ontmoeten", zegt ze.

Blauwe man maakt kans op Froukje

Froukje de Both heeft donderdag in Madame Tussauds een interactieve, multimediale installatie van de Blue Man Group onthuld. Door middel van een zogeheten 'green sceen' kunnen bezoekers van het wassenbeeldenmuseum een scène van de blauwe theatermannen naspelen.

De 34-jarige presentatrice is blij dat ze de interactieve beleving aan het museum mocht toevoegen. "Ik kon helaas niet bij de première aanwezig zijn en kreeg nu de kans de mannen te ontmoeten", vertelt De Both. "Dat moet je een keer meemaken."

In maart begint De Both met haar nieuwe programma 'Wie wordt de man van Froukje?'. Ze sluit niet uit dat één van de blauwe mannen er met haar vandoor gaat. "Misschien zat hij er wel tussen", zegt ze. "Maar dan moet ik ze toch een keer zonder blauwe verf ontmoeten."

Het concept van de Blue Man Group werd in de jaren tachtig in New York ontwikkeld door de straatartiesten Chris Wink, Matt Goldman en Phil Stanton. De act, waarin mimiek, acrobatiek en muziek een grote rol spelen, bestaat uit drie personen, die zwarte kleding dragen en helemaal blauw zijn geschminkt. Ze worden begeleid door een band met vooral slagwerk. De act is inmiddels overal ter wereld te zien. De blauwe mannen treden op in Londen, New York, Toronto, Berlijn en momenteel ook in de Theaterfabriek in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen