Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oleta Adams luistert première feestje Dreamgirls op

Shownieuws

Oleta Adams sloot woensdag het feest na afloop van de Nederlandse première van de film 'Dreamgirls' af met een swingend optreden. Ze zong diverse Motown-hits.

Oleta Adams sloot woensdag het feest na afloop van de Nederlandse première van de film 'Dreamgirls' af met een swingend optreden. Samen met orkest van Cor Bakker zong de Amerikaanse soulzangeres een groot aantal hits uit het Motown-songbook. Het beroemde label uit Detroit werd gebruikt als basis voor de verhaallijn van de film.

Adams zong nooit eerder Motown-repertoire, maar vond het initiatief om te zingen na een filmvoorstelling een 'geweldig idee'. Ook de film zelf kan haar goedkeuring wegdragen. "Het is een geweldige film, met fantastische liedjes", zegt Adams. "Met name om te laten zien waar de basis ligt van al die Motown-songs."

Een groot aantal BN'ers onder wie Yolanthe Cabau van Kasbergen, Karin Bloemen, Glennis Grace, Kelly en Anita Doth bezochten de première in het Tuschinski Theater in Amsterdam. Na afloop stonden allen te dansen op de klanken van Oleta. Edsilia Rombley werd spontaan door Adams het podium opgehaald en zong een nummertje mee met Oleta.

'Dreamgirls' is in de Verenigde Staten een groot succes. De film, met onder anderen Beyoncé, Jamie Foxx en Eddie Murphy in de hoofdrollen, sleepte in Amerika onlangs drie Golden Globes in de wacht. Ook is de film genomineerd voor acht Oscars, waaronder die voor beste film. Zondag wordt bekend of deze nominaties verzilverd worden.

De film vertelt het verhaal van het zangtrio The Dreamettes, dat in de jaren zestig bij een talentenjacht wordt ontdekt door een manager met grootste plannen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen