Kies je favoriete radiostation

Dossiers

GeenStijl komt toch met tv-programma

Shownieuws

GeenStijl zet haar plannen om met BNN een tv-programma te maken toch door. Dominique Weesie, hoofdredacteur van de weblog, onthulde dat in een interview.

GeenStijl zet de plannen met jongerenzender BNN een televisieprogramma te maken toch door. Dominique Weesie, hoofdredacteur van de weblog, heeft dat gezegd in een interview in het tijdschrift Bright.

Eind januari trokken BNN en GeenStijl hun gezamenlijke televisieprogramma 'Steengeyl' terug. De programmamakers zagen geen andere uitweg, omdat de netcoördinator de uitzending van 23.30 uur naar 01.00 uur had verplaatst.

De twee partijen werken nu aan een plan van aanpak. Ze willen binnenkort een pilot opnemen. Er moeten gesprekken worden gevoerd met de netcoördinator. Ze verwachten dat het programma vanaf de zomer kan worden uitgezonden. "Als heel Hilversum plat ligt, is het gemakkelijker om een goed tijdstip te krijgen waarop je je kunt bewijzen", vertelt Weesie.

In 'Steengeyl' zou in een klein halfuur het nieuws van de week worden doorgenomen. De items in de show zouden worden gebaseerd op de onderwerpen die op de website van GeenStijl staan. BNN omschreef het programma als tendentieus, ongefundeerd en buitengewoon kwetsend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen