Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Voetballers getipt als partner Jay-Z

Shownieuws

Clarence Seedorf en Patrick Kluivert worden getipt als potentiële zakenpartner van Jay-Z. De rapper wil club openen in Amsterdam en zoekt nog een partner.

Clarence Seedorf en Patrick Kluivert worden getipt als potentiële zakenpartner van Jay-Z. Dit meldt Het Parool woensdag. De Amerikaanse rapper is van plan een club te openen in Amsterdam. Hij wil een Nederlander als partner. De club, die 40-40 moet gaan heten, moet over anderhalf jaar de deuren openen.

Momenteel wordt bekeken of het pand aan de Amstelstraat waar vroeger de club It gevestigd was geschikt is als locatie voor het project van de 37-jarige rapper.

Jay-Z, geboren als Shawn Corey Carter, is van mening dat Amsterdam een nieuwe uitgaansgelegenheid goed kan gebruiken. Anthony Haynes, zaakwaarnemer van de hiphop-ster, denkt dat club 40-40 een gat in het Amsterdamse uitgaansleven kan vullen. "Een club als Jimmy Woo richt zich op de muziekliefhebber én op de yuppen. Die groepen hebben elkaar weinig te vertellen. Je moet hun iets geven wat ze wel bindt," zegt de zaakwaarnemer.

De rapper heeft al vestigingen in Atlantic City, Las Vegas, Los Angeles en Singapore. Alle clubs werken volgens een vast stramien. In de vooravond is de club een sportbar, daarna fungeert de club als restaurant. Vanaf 22.00 uur kan er gefeest worden. De artiest is van plan vier keer per jaar zelf een feest te geven in de Amsterdamse vestiging.

Jay-Z is een producent van hiphopmuziek. Hij introduceerde artiesten als Kanye West. Als rapper maakte hij furore met onder meer 'The black album' en 'Kingdom come'. Sinds 2002 heeft hij een relatie met r&b-ster Beyoncé.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen