Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film over playbackend popduo Milli Vanilli

Shownieuws

Universal Pictures komt met een film over Milli Vanilli. Het popduo scoorde grote hits, maar viel in 1990 door de mand toen bekend werd dat ze playbackten.

Film over playbackend popduo Milli Vanilli

Universal Pictures komt met een film over het playbackende popduo Milli Vanilli. Volgens de Amerikaanse krant Daily Variety heeft de filmmaatschappij toestemming voor de verfilming van het verhaal gekregen van voormalig bandlid Fabrice Morvan en de nabestaanden van Rob Pilatus. Bandlid Pilatus stierf in 1998 in een hotelkamer in Duitsland na een overdosis drugs en alcohol.

In 1989 brak Milli Vanilli door met de single 'Girl you know it's true'. Ze verkochten wereldwijd 30 miljoen singles en 11 miljoen albums. Een jaar later moesten de mannen hun pasgewonnen Grammy Award inleveren, nadat bekend was geworden dat de artiesten hun fans en de muziekindustrie hadden opgelicht. Milli Vanilli had het album niet zelf ingezongen en tijdens alle optredens werd geplaybackt.

De film wordt geschreven en geregisseerd door Jeff Nathanson. Eerder maakte hij al 'Catch me if you can' met Leonardo DiCaprio en Tom Hanks. In deze film gaat het over een jonge oplichter die zich onder meer met succes voordoet als piloot en arts.

Fabrice Morvan zit nog steeds in de muziekwereld. Op zijn website vertelt hij trots dat zijn stem door kenners wordt vergeleken met die van r&b-zanger Usher en soulzanger Marvin Gaye.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen