Kies je favoriete radiostation

Dossiers

TV Oranje gaat de Belgische markt op

Shownieuws

Het tv-station TV Oranje begint binnenkort met een Vlaamse variant onder de naam Sterren TV. De zender programmeert Vlaamse en Nederlandse artiesten.

Het Nederlandse tv-station TV Oranje begint binnenkort met een Vlaamse variant, onder de naam Sterren TV. Directeur Gerard Ardesch meldt dat de afspraken met twee Vlaamse partners vorig jaar december al rond waren, maar dat er toen nog onvoldoende capaciteit was op het Vlaamse kabelnet om dit plan te realiseren. Inmiddels is alles rond. De zender gaat binnenkort van start, zegt Ardesch.

De zender vult zijn programmering grotendeels met Vlaamse artiesten. Maar Jan Smit en Frans Bauer, die ook in België populair zijn, komen eveneens in beeld.

De zender, die 24 uur per dag videoclips uitzendt van Nederlandse artiesten, ging twee jaar geleden in Nederland van start. In eerste instantie was de zender alleen te zien met behulp van een decoder. Inmiddels wordt TV Oranje door alle kabelexploitanten digitaal doorgegeven, met uitzondering van UPC. Volgens Ardesch kunnen meer dan één miljoen huishoudens de zender ontvangen. Volgens hem is TV Oranje een groot succes.

Een tweede zender wordt binnenkort gelanceerd, maar meer informatie wil de directeur daarover nog niet verstrekken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen