Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Busta Rhymes overweegt schuldbekentenis

Shownieuws

Busta Rhymes overweegt een schuldbekentenis in twee mishandelingszaken. De rechter spreekt hem dan vrij. Er zijn voorwaarden aan verbonden aan de vrijspraak.

(Novum/AP) - Busta Rhymes overweegt in te gaan op een aanbod van de rechter die zijn zaak behandelt. De 34-jarige rapper is aangeklaagd wegens twee gevallen van ernstige mishandeling. Als de opvliegende artiest de deal accepteert, moet hij schuld bekennen maar blijft hij uit de cel. Hij krijgt wel een voorwaardelijke straf van drie jaar opgelegd.

Aan het aanbod van de rechter zijn voorwaarden verbonden. Busta krijgt een taakstraf van vijf dagen en is verplicht om twee weken voorlichting te geven aan de jeugd. Bovendien moet de artiest zes maanden lang een cursus volgen om zijn agressie onder controle te krijgen. Hierna komen de aanklachten te vervallen. Als de artiest niet aan de voorwaarden van de rechter voldoet, moet hij alsnog de cel in.

De rapper, die eigenlijk Trevor Smith heet, werd aangeklaagd door een voormalige werknemer en een fan. Chauffeur Eddie Hatchett beweert dat Rhymes hem geslagen heeft toen hij op tweede kerstdag achterstallig loon kwam innen. De fan zegt in augustus door de rapper te zijn aangevallen nadat hij zijn auto had bespuugd.

Rhymes is al eerder wegens mishandeling in aanraking geweest met justitie, toen hij een fan in elkaar sloeg die om een handtekening kwam vragen. Ook is hij als mogelijke getuige verhoord in verband met de in februari vorig jaar gepleegde moord op zijn lijfwacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen